sobota 30. októbra 2010

Karma a liečenie

Vo védickej tradícii nie je nič považované za dobré alebo zlé, neexistuje ani dobrá, ani zlá karma. Obe sú si seberovné. Život je nepredvídateľná hra. Ak ste pripravení rozšíriť svoje pochopenie o živote, uvedomíte si, že vaša mimoriadná vnútorná sila, váš rast sa stali len vďaka chvíľam bolesti a neistoty. Nikdy sa nevyhýbajte neistote. Nikdy sa nevyhýbajte nepriateľom. Len stojte a uprene sa na nich pozerajte. Bez žmurkania.

Pochopte, že žiadna udalosť vo vašom živote nie je negatívna. Každá situácia je príležitosťou k vášmu rastu. Ale, ak začneme sa pýtať otázky Prečo?, Prečo sa toto deje práve mne?, Prečo práve toto?, tak premárnime lekciu. Rozšírenie nášho vedomia sa neuskutoční. Budeme akurát trpieť.

Ak sa pred vami objaví nepriateľ, urobte z neho šaša. Smejte sa z neho. Nevymenujte ho za nepriateľa, pretože tým z neho urobíte negatívneho hrdinu. Iba sa na ňom zabávajte, urobte ho irelevantným. To je ten najhorší trest. Uvidíte, všetci nepriatelia zmiznú sami od seba.

Dokonca aj choroba je príležitosťou k duševnému rastu. Ak trpíte smrteľnou chorobou, môžete rozšíriť vaše pochopenie aj vďaka tejto skúsenosti. Máte príležitosť získať nové telo, nových priateľov a nový život.  Je to vhodný čas na to, aby ste si nadobudli nové telo a začali žiť nový život.

Ak mate depresiu, so správnym pochopením života uvidíte, že práve toto je príležitosť nabrať novú myseľ. Môžete sa rozhodnúť, že prehodnotíte vaše staré spôsoby myslenia a rozhodnete sa osvojiť si nový duševný postoj.

Majte toto pochopenie o živote. V živote neexistujú zlé skúsenosti.  Všetky skúsenosti nás obohacujú, a učia novú dimenziu života. Život je paradox. Život nemá dokonalú geometrickú štruktúru, život je model plný konfliktov. Preto prestaňte vytvárať priamky. Rozšírte vaše pochopenie o živote.  Pochopte že život je neistý, nepredvídateľný. Život je paradoxný.

Pochopte toto o živote a rozšírite tak vaše vedomie a uvidíte že vaše telo sa automaticky vylieči!

Paramahamsa Nithyananda v jeho rannej správe z 15. októbra, 2010.







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára