nedeľa 25. decembra 2011

Pravidelnosť je podmienka úspechu


Úryvok z knihy Bagavad Gita
BG 3.kapitola, 17. verš

„Ten kto je neustále zameraný na svoj cieľ a kto si užíva svoju slávu, už nemôže mať žiadny zámer na vykonávanie alebo nevykonávanie svojich činností. Nie je odkázaný na žiadnu bytosť pretože nemá žiadne potreby a chtíče.“

Pravidelnosť je základom úspechu na vašej duchovnej ceste. Ak porušíte pravidelnosť, stratíte svoj zámer a váš cieľ je stratený.

Prineste do svojej sadhany (duchovných praktík) pravidelnosť, aby ste nestratili svoj zámer.
V Indii existuje duchovná tradícia ktorá sa volá „Agori“. Títo Agoris skladajú na svojej duchovnej ceste 7 sľubov, ako nikdy nepovedať lož, nikdy nepoužiť násilie atď., a majú pravidlo, že keď niekto čo len raz poruší čo len jeden z týchto prísľubov, bude navždy vylúčený z ich tradície navždy a v tomto živote sa už nebude môcť vrátiť. Také prísne pravidlá maju Agoris.

Takisto vaša sadhana by mala mať takúto intenzitu. Každodenná ranná duchovná rutina, cvičenie yogy alebo ťažké posilovanie, alebo plávanie, behanie, a potom ranný satsang, to by mala byť vaša rutina. Sadhana každý deň bez výnimky by mal byť váš zámer. Tá pravidelnosť by mala byť váš zámer.
Keď budete robiť svoju sadhanu pravidelne, váš zámer, váš cieľ nebude nikdy stratený a vy nikdy neodbočíte zo svojej cesty. Urobte z tohto životný štýl a prirodzene nikdy nestratíte svoj zámer, stane sa totiž súčasťou vášho samotného bytia. 

Bagwan Krishna v tomto verši chváli osoby,  pre ktoré sa sadhana,  pre ktoré sa satsang (stretnutie so sebou samým) stal životným štýlom. 

Žehnám vás všetkých aby ste sa stali Atma Ratis (splynuli sami so sebou, so svojou dušou, so svojím vyšším „ja“!

--Paramahamsa Nithyananda

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára