streda 10. novembra 2010

Čo je to meditácia?

Čo je to meditácia? Niektorí ľudia ju opisujú ako návrat domov. Niektorí hovoria, že je to zjednotenie s našim samotným zdrojom, s našou dušou, alebo spojenie s našim vyšším ja. A niektorí dokoncia tvrdia, že je to božské stretnutie.Tak ktorá z týchto definícií je vlastne pravda?

Každý z nás bude mať s meditáciou svoju vlastnú, unikátnu skúsenosť a popíše ju svojim vlastným spôsobom. Ale jedno bude pre každého spoločné. Meditácia je priestor, ktorý všetci veľmi dobre poznáme. Akurát sme na neho zabudli. Meditácia sa v našom vnútri deje prirodzene vo veľmi pôvabných momentoch, kedy sme ohúrení krásou západu slnka alebo šírkou oceánu. Naša myseľ  v týchto výnimočných momentoch jednoducho opadne

Mohli by sme povedať, že meditácia sa udeje v zlomku sekundy keď sme v úžase, v momente ticha alebo v stave, v ktorom sa nachádzame tesne predtým ako naša myseľ vstúpi a povie „toto je krásne“. Meditácia vôbec nie je zložitá. Meditácia je v skutočnosti v našej samotnej podstate. Počas meditácie máme možnosť zažiť našu vlastnú bytosť a oslavovať samého seba. Meditácia je hlboké ticho. A o tichu sa nedá veľa rozprávať, treba ho zažiť.

Swami Paramahamsa Nithyananda 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára